NBA-resor till Boston Celtics

Boston Celtics grundades 1946 och har under sina dryga 70 år spelat 21 NBA-finaler. 17 av dessa har man vunnit och det gör Celtics till det mest framgångsrika laget i NBA-historien, följt av Los Angeles Lakers (16). Klubbens storhetstid var mellan 1957-1969 då man vann elva NBA-titlar. Sedan 1980 har man vunnit titeln fyra gånger, senast 2008. Den gångna säsongen blev det respass mot Milwaukee Bucks i slutspelets andra runda.

Madison%2BSquare%2BGarden%2BSupreme%2BTravel

TD Garden

Lika anrik som klubben är TD Garden, tidigare Boston Garden. Arenan står värd för såväl Celtics NBA-matcher som Boston Bruins hemmafighter i NHL-hockeyn. Arenan stod klar 1995 och hete då FleetCenter i tio år innan Banken TD Banknorth tog över arenanamnet 2005. Med en publikkapacitet på 18 624 åskådare (för basket) är det den största multiarenan i Massachussets.

Kevin Knox New York Knicks Supreme Travel

Stjärnor

Marcus Smart (guard) är en av de mest betydande spelarna i laget, men inte för de offensiva kvaliteterna. Hans efternamn är synonymt med hans defensiva spel. Andra stjärnor i Celtics den gångna säsongen var Al Horford, Gordon Hayward och Kyrie Irving. Laget kommer dock att se annorlunda ut till hösten efter sommarens free agency-period.

Brooklyn Nets Supreme Travel

Rivalmöten

Lagets största rivaler återfinns på andra sidan den amerikanska kontinenten. Los Angeles Lakers är Celtics största konkurrent, en konkurrens som började redan på Larry Birds och Magic Johnsons tid. Rivaliteten ses som den största i NBA. Miami Heat är ett annat lag som Celtics tampas tätt med, precis som Chicago Bulls i vad som är en outtröttlig rivalitet mellan den amerikanska östkusten och mellanvästern.

INTRESSEANMÄLAN

Observera att detta är bara en förfrågan och inte bindande på något vis.
 

HEMMAMATCHER 2019/2020

Spelschemat släpps inom kort.