NHL-resor till Los Angeles Kings

Los Angeles Kings grundades 1967 och vann Stanley Cup 2012 och 2014. Klubben spelar i Pacific Division med Anaheim Ducks, Calgary Flames, Edmonton Oilers, Arizona Coyotes, San Jose Sharks, Vancouver Canucks och Vegas Golden Knights. Hemmamatcherna spelar laget i välkända Staples Center och laget har två svenskar i Adrian Kempe och Carl Grundström. De största stjärnorna är Anze Kopitar, Drew Doughty och Jonathan Quick.

Madison+Square+Garden+Supreme+Travel

Staples Center

Staples Center är en multiarena och slog upp dörrarna för första gången 1999. Förutom Kings spelar även NBA-klubbarna Los Angeles Lakers och LA Clippers sina matcher här. När Kings har hemmamatch rymmer arenan drygt 18 000 åskådare.

New+York+Rangers+Supreme+Travel

Stjärnor / Svenskar

Kings är just nu inne i en generationsväxling men det är de rutinerade spelarna som är ryggraden i laget. Här återfinns stjärnor som Drew Doughty, Ilya Kovalchuk, Jonathan Quick och Anze Kopitar. Dessutom är två svenskar en del av laget i Carl Grundström och Adrian Kempe.

torontomapleleafs_supremetravel.jpg

Rivalmöten

Los Angeles Kings två främsta rivaler är två andra klubbar från Kalifornien - San Jose Sharks och Anaheim Ducks. Rivaliteten med San Jose handlar om att klubbarna är från södra och norra Kalifornien. Mötena med Ducks har fått namnet “Freeway Faceoff” på grund av att städerna endast separeras av motorvägen Interstate 5.

INTRESSEANMÄLAN

Observera att detta är bara en förfrågan och inte bindande på något vis.
 

HEMMAMATCHER 2019/2020


Spelschemat släpps inom kort.