MLS-resor till Orlando City

Orlando City såg dagens ljus i november 2013 och började spela i MLS 2015. Laget är det enda fotbollslag vi kan se i MLS när vi reser till Florida då Miami Fusion och Tampa Bay Mutiny lade ner sina verksamheter i början av 2000-talet. Orlando har än så länge aldrig nått MLS-slutspelet men gick under 2018 till kvartsfinal i US Open Cup. Laget kallas i folkmun för ”Lions”.

Madison+Square+Garden+Supreme+Travel

Exploria Stadium

Sedan 2017 spelar Orlando City på Exploria Stadium som har en kapacitet på 25 500 åskådare. Arenan ligger i stadsdelen Callahan, relativt centralt. Att ta sig hit med kollektiva medel går bra: Tåget SunRail stannar vid Church Station, ungefär tio minuters promenad från arenan. Bussarna LYMMO trafikerar med tre linjer i närheten av arenan; Orange, Grapefruit och Green. Att köra går bra och parkering finns men i samband med matcher kan vissa gator stängas av.

New+York+Rangers+Supreme+Travel

Stjärnor

Den forne Manchester United och Lazio-spelaren Nani spetsar lagets anfall. 32-åringen briljerar fortfarande med sina överstegsfinter och distinkta avslut. Andra stora stjärnor är forwarden Dom Dwyer och backen Lamine Sane.

torontomapleleafs_supremetravel.jpg

Rivalmöten

Den största rivalen är Atlanta United. Uppstickarklubben har tagit MLS med storm och har redan ett övertag på City då de nådde slutspel under sin första säsong - något som sticker i Lions-fansens ögon. Andra stora rivaler är New York City, som är Lions äldsta rival, samt Toronto FC och Philadelphia Union.

INTRESSEANMÄLAN

Observera att detta är bara en förfrågan och inte bindande på något vis.
 

HEMMAMATCHER 2019/2020


AUGUSTI 2019
03/08 - Orlando City - FC Dallas
14/08 - Orlando City - Sporting Kansas City
23/08 - Orlando City - Atlanta United

SEPTEMBER 2019
07/09 - Orlando City - Los Angeles FC
14/09 - Orlando City - New England Revolution

OKTOBER 2019
06/10 - Orlando City - Chicago Fire